Dialogul dintre protestatari şi guvernanţi între inevitabil şi trişare, experţi

În timp ce unii experţi consideră inevitabil dialogul dintre putere şi protestatari, organizatorii protestului se arată sceptici că acest dialog va avea o finalitate reuşită. Opiniile contradictorii au fost expuse în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV7”, transmite IPN.

Comentatorul politic Vitali Andrievschi îndeamnă toate taberele să se aşeze cât mai repede la masa de negocieri. „Cei din Platforma „DA”, guvernarea, dar şi opoziţia de stânga, trebuie să se aşeze cât mai repede la masa de discuţii. Nu să înainteze ultimatumuri, ci cerinţe concrete. S-ar putea să avem alegeri anticipate, dar nu se ştie cine va ajunge la putere”, a spus comentatorul.

Comentatorul politic Roman Mihăeş de asemenea, consideră că liderii protestatarilor trebui să accepte dialogul, dar nu să folosească oamenii în protestele lor. „Au fost folosiţi şi instigaţi veteranii Războiului de pe Nistru. Este inadmisibil aşa ceva. Trebuie de găsit un consens, dar nu să fie folosiţi veteranii”,a declarat Mihăeş.

Igor Boţan, unul din liderii fondatori ai Platformei „DA”, consideră dialogul o iniţiativă bună, dar nu crede în reuşita lui. „Oamenii protestează de jumătate de an, iar cei de la guvernare nu au luat nicio atitudine. Am înaintat revendicări, am scris rezoluţii, dar fără niciun rezultat”, a spus Boţan.

Alexandru Slusari, alt lider al Platformei, este de părerea că invitaţia la dialog ar putea fi o nouă trişare din partea politicienilor aflaţi la guvernare. „Ne-am săturat ca cei de la guvernare să ne mintă. Lasă să demonstreze că sunt sinceri, să demisioneze conducătorii instituţiilor de drept, atunci vom vedea”, a spus Slusari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.