DGLCA pregătește fondul locativ din municipiul Chişinău pentru sezonul rece

În 23 de întreprinderi municipale au fost executate la începutul lunii octombrie lucrări de profilaxie a sistemelor inginerești în proporție de 100%. La asociațiile de locatari procentul este mai mic – 65,3 % pe motiv că nu dispun de echipamente tehnice proprii pentru lucrările date și sunt nevoite să închirieze, menționează șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare din cadrul Consiliului municipal Chișinău, Ion Burdiumov, citat de IPN.

În ce privește spălarea hidropneumatică a sistemelor, la momentul actual întreprinderile municipale au efectuat lucrările în proporție de 99,7%, asociațiile de locatari – 48,8% . Cât privește controlul hidraulic, întreprinderile au efectuat lucrările în proporție de 94,7%. La asociațiile de locatari lucrările sunt realizate la nivel 48,8%. Analiza apei a fost efectuată în cadrul întreprinderilor în proporție de 91,8 %, iar la asociațiile de locatari analiza a fost realizată la 48,8 %.

50,7% din gestionarii fondului locativ ÎMGFL au semnat la data de 2 octombrie pașapoartele tehnice, iar în cadrul asociațiilor de locatari procentul pașapoartelor semnate este de 0,8 %.

Ion Burdiumov precizează că DGLCA va monitoriza în continuare procesul de pregătire către sezonul de iarnă atât la întreprinderile municipale, cât şi la asociațiile de locatari. La necesitate, Direcţia va interveni pentru a soluţiona problemele apărute.

În municipiul Chișinău sunt 1487 de blocuri locative gestionate de către ÎMGFL (1-23) şi 1216 de blocuri locative gestionate de către asociațiile de locatari care sunt conectate la serviciul de încălzire centralizată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.