DGLCA continuă deszăpezirea trotuarelor, a stațiilor și a acceselor către curțile de bloc

Intervențiile muncitorilor de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare au început încă de luni la primele ore. Pentru a combate poleiul format în urma ploilor, a fost împrăștiat material antiderapant. Odată cu începerea ninsorilor puternice, tehnica a fost reutilată, fiind dotată cu perii și lame, intervenindu-se la deszăpezire pe trotuare, în stațiile de așteptare, la accesul către subterane, instituțiile sociale și în curțile de bloc. Informații în acest sens au fost prezentate la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Șeful adjunct al DGLCA, Ghenadie Dubița, a declarat că subdiviziunile Direcției au început să intervină luni, de la ora 04.00, în teren fiind scoasă tehnica specializată, astfel încât muncitorii să reușească să facă față poleiului. Au fost mobilizate 26 de utilaje cu sărărițe, 25 tractoare cu perii, dar și câte 10 utilaje Avant și Hako. În total au fost presărate o sută de tone de material antiderapant.



„Apoi a început a ninge masiv și respectiv am intervenit la deszăpezire. Utilajele cu sărărițe au fost reutilate și dotate cu perii și lame. Toate utilajele au lucrat luni toată ziua și noaptea spre marți. Lucrările continuă și astăzi pentru a curăța accesele către instituțiile sociale – spitale, grădinițe, dar și pentru a curăța accesul către stațiile de așteptare a transportului public, trotuarele, mai ales la trecerile de pietoni. Pe măsura posibilităților, intervenim și pe căile de acces către curțile de bloc”, a precizat Ghenadie Dubița.

Potrivit lui, volumul de lucru este destul de mare. Or, numai stații de așteptare sunt peste 450 la număr. Astfel, muncitorii DGLCA urmează să continue lucrările de deszăpezire, pentru ca după încheierea lor, să purceadă la împrăștierea materialului antiderapant.



Potrivit datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Chișinăul a fost cea mai afectată de ninsori localitate, aici înregistrându-se cea mai mare cantitate de precipitații.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.