DGLCA a intervenit cu utilaje și manual la deszăpezirea curților de bloc, a trotuarelor și a stațiilor

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a intervenit cu tehnica din dotare începând cu ziua de duminică, pe parcursul nopții, dar și luni la deszăpezirea trotuarelor și a curților de bloc. Totodată, muncitorii au curățat manual de zăpadă și gheață curțile, stațiile de așteptare a transportului, trotuarele și drumurile de acces în subterane. În total au fost împrăștiate peste o sută de tone de sare, transmite IPN.

Potrivit DGLCA, duminică, de la primele ore, muncitorii au ieșit în teren. S-a intervenit cu 45 de unități de tehnică. Odată cu intensificarea ninsorilor, numărul unităților a fost mărit, s-a intervenit cu perii și lame la deszăpezirea trotuarelor și curților de bloc.

De asemenea, peste 50 de persoane, angajați ai întreprinderilor municipale de servicii locative, au deszăpezit stațiile de așteptare, trotuarele și intrările în subterane. Totodată, lucrătorii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ au curățat manual curțile de bloc.

Intervențiile au continuat și pe parcursul nopții. La deszăpezire s-a intervenit atât manual, cât și mecanizat. La curățarea manuală au fost antrenați peste 400 de muncitori. În procesul tehnologic s-a lucrat cu circa 50 de utilaje speciale dotate cu perii, lame și sărărițe.

„Responsabilii au intervenit prioritar la căile de acces către instituțiile sociale, spitale, instituții de învățământ. Totodată se intervine pe trotuare, în curțile de bloc, accesele în subterane, la stațiile de așteptare a transportului public și platformele pentru colectarea deșeurilor menajere. Circulația pietonilor pe trotuarele publice este asigurată”, se arată într-un comunicat de presă al DGLCA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.