În total, ca urmare a intoxicației alimentare de la gimnaziul din Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, 120 de copii au fost consultați la domiciliu, iar 35 au fost internați în spital. Elevii s-au simțit rău după prânz, la școală fiind solicitată ambulanța.
Contactată de IPN, directoarea gimnaziului, Valentina Știroi, a menționat că elevii au mâncat la prânz supă, pilaf și salată din legume. Bucatele sunt pregătite în incinta instituției, iar directoarea nu cunoaște ce ar fi putut provoca intoxicația. Primul copil s-a simțit rău la a șaptea lecție, fiind preluat de ambulanță.
Constantin Ianioglo, vicedirector al Spitalului raional din Comrat, a declarat pentru IPN că 35 de copii au fost internați începând cu după-amiaza zilei de marți și până la miezul nopții. Elevii, cu vârstele cuprinse între 9 și 14 ani, prezentau simptome de intoxicație alimentară, însă deocamdată nu se cunoaște cauza. Aceștia sunt la tratament în secția de boli infecțioase, iar starea lor este satisfăcătoare.
Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și cei de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au prelevat probe pentru a stabili ce a provocat intoxicația copiilor.