Detalii despre accidentul de Bahmut. A murit o familie

Persoanele decedate în accidentul de aseară de la Bahmut, sunt o familie. Este vorba despre copilul de câteva luni, părinții fetiței și bunica ei. Fata transferată cu aviasanul în capitală este al doilea copil al cuplului decedat, iar bărbatul internat la reanimare în Călărași este bunicul fetelor. Precizările sunt făcute de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care instrumentează acest dosar.

Instrumentarea de către PCCOCS a cauzei penale a fost dispusă de către procurorul general interimar întrucât automobilul care a accidentat căruța în care se aflau victimele era condus de către un procuror. „A fost constituit un grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală din diferite subdiviziuni, care urmează să cerceteze împrejurările comiterii accidentului rutier”, menționează PCCOCS.

Accidentul s-a produs în seara zilei de vineri pe traseul R-1 din direcția orașului Ungheni spre orașul Călărași, la intersecția traseului cu drumul de acces spre satul Bahmut din raionul Călărași. Automobilul era condus de un procuror, iar urmare a accidentului rutier au decedat patru persoane din căruța accidentată.

După verificarea prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ. Șoferul a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă.

Bunicul fetelor este internat la terapie intensivă. Copila de 4 ani este la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, în Secția reanimare, în comă.

Urmărirea penală este pornită pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.