Despre Războiul pentru apărarea Patriei din 1992, interdicția de a parca de la socialiști și vendetta fosilelor politice aborigene

Principalul din fluxul IPN din 03 martie 2020

Dodon l-a făcut ministru, nu maică-sa

Deputații PPDA cer audierea ministrului Aureliu Ciocoi pe subiecte ce țin de poziția acestuia în legătură cu evenimentele din 1992 și politica externă cu privire la integrarea europeană. „Implicarea într-o manieră sfidătoare, cu declarații anticonstituționale a ministerului de externe în această problematică poate fi privită și ca o recunoaștere indirectă că regiunea transnistreană cu așa-numitele autorități fac parte din domeniul politicii de externe, se arată într-un comunicat de presă emis de partid.

Dacă Ion nu-și scrie propria istorie, o scrie Ivan


Persoanele care au protestat pe 2 martie în Piața Marii Adunări Naționale au fost trecute cu vedere de către toate guvernele țării din istoria Republicii Moldova ca stat independent.Conducătorii noștri în decursul a 30 de ani nu au avut suficienta tărie de caracter pentru a da un calificativ războiului de pe Nistru. Persoanele care au trecut prin acest conflict armat, voluntarii, nu au un statut oficial. Ei tot timpul au fost în afara programelor sociale ale tuturor guvernelor”, a declarant analista Stela Jantuan.

Și toată puzderia de lideri se crede Batman

Analiștii consideră că partidele pro-europene vor pierde viitoarele alegeri, dacă nu vor realiza o strategie comună. „Șansele ca partidele de dreapta să câștige sunt foarte mici. Partidele de centru-dreapta demotivează alegătorii prin comportamentul lor, prin lipsa de strategie. Acestea trebuie să înțeleagă că au nevoie de instrumente de mobilizare prin care vor convinge oamenii că ei pot câștiga”, a declarat avocatul Ștefan Gligor.

Orașul, la cheremul „meșterilor-strică”

Începând cu luna martie, municipalitatea aplică un regim restricționat de parcare pe toate străzile principale din capitală. Potrivit dispoziției, se restricționează staționarea pe trotuar și pe partea carosabilă a bulevardului Ștefan cel Mare, Grigore Vieru, precum și a străzilor Constantin Tănase, Bănulescu-Bodoni, Alexei Mateevici, Alexandr Pușkin și Kiev. Indicatoarele rutiere de semnalizare a parcărilor pe aceste străzi urmează să fie demontate. Subdiviziunile municipale responsabile urmează să resistematizeze circulația rutieră pe străzile adiacente celor cu regim de parcare restricționată.

Împărați în pielea goală, episodul „X”

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, solicită Procuraturii Generale investigarea „mărturisirilor” președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacovcă deputații transfugi din fracțiunea Partidului Comuniștilor din Parlamentul de legislatura precedentă au fost mituiți”. Voronin cere „numirea celor opt deputați menționați în postare (pe FB – n.r.), suma banilor plătiți pentru plecarea fiecărui dintre ei, de către cine și cui s-au plătit acești bani, în ce monedă și în ce condiții”.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.