Despre microbuzele cu scandal epic, schemele de absorbție a milioanelor de lei și incapacitatea „puterii” a patra de a face uz de drept

Principalul din fluxul IPN din 28 februarie 2020

Dar cine, oare, a mâncat usturoi?

Valentin Eșanu, președintele Asociației Patronale a Metalelor afirmă că monopolul de la Metalferos, care a fost eliminat doar pentru o lună de zile, a revenit.Schemele se întorc înapoi, se întăresc. Persoanele care au fost slugile PDM acum sunt la socialiști. Aceiași polițiști care acopereau diferite scheme au revenit în funcții și sunt avansați”. Valentin Eșanu afirmă că banii care se fură în prezent, ajung în buzunarul PSRM și PDM. Și ex-președintele Voronin spune că. „după dispariția lui Vladimir Plahotniuc nu s-a schimbat nimic. Toate au rămas, doar controlul a fost preluat de Igor Dodon”, iar alianța dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova a existat dintotdeauna, iar actualele negocieri dintre cele două formațiuni sunt mimate.

Paza bună trece primejdia rea

„Șapte persoane, șase care s-au întors din Italia și una din Coreea aveau simptome de febră, tuse, dificultăți respiratorii. Toate cazurile sunt cu rezultat negativ la prezența coronvirusului”, a declarat Nicolae Furtună, directorul ANSP. Pentru a calma spiritele, el a precizat că virusul COVID-19 nu reprezintă o boală extrem de contagioasă. „În Republica Moldova panica o ia razna înaintea tuturor lucrurilor logice. Lumea trebuie să înțeleagă că panica este un element nedorit”, a concluzionat Nicolae Furtună

Decizia cu ronțăitul răsăritei încă nu s-a copt

Autoritățile municipale vor să interzică, printr-un regulament, bătutul covoarelor în spațiile aferente blocurilor de locuit, precum și în alte locuri publice din capitală. Consiliul municipal Chișinău a aprobat taxa de 2 lei pentru a folosi o toaletă publică din cele opt date în exploatare pe parcursul anului trecut în parcurile „Alunelul”, „La Izvor”, „Râșcani” și „Valea Trandafirilor”., iar  reprezentanții mai multor organizații nonguvernamentale au depus la Guvern o petiție cu circa 4000 de semnături ca fiecare școală din Republica Moldova să fie dotată cu toalete în interiorul instituției.

Dreptul nu se cerșește, dreptul se ia

Reprezentanți ai redacțiilor ziarelor susțin că presa scrisă din Republica Moldova în ultimii ani a ajuns într-o situație catastrofală. Responsabilă, în mare parte, ar fi  administrația publică locală, „care a distrus sistemul de distribuire a presei scrise”. Începând cu anul trecut nu mai văd lumina tiparului mai multe ziare, iar unul dintre motive este „scăderea drastică” a numărului de chioșcuri în care este vândută presa scrisă.

A ajuns tariful la gât

Cinci rute municipale de microbuz vor fi suspendate începând cu ziua de luni, 2 martie. Este vorba despre rutele nr. 108, 129, 135, 178 și 175. Transportatorii invocă că activitatea lor nu este rentabilă și văd două căi de soluționare a problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea le acordă subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.