Descinderi la Comisia electorală de la Comrat

Partidul politic Șor anunță că mascații au descins astăzi la Comisia Electorală Centrală a UTA Găgăuzia. Acțiunile ar fi avut loc imediat după ședința Comisiei, la care au fost confirmate rezultatele alegerilor bașcanului, la care a câștigat candidata formațiunii Șor, Evhenia Guțul. Informația nu a fost confirmată deocamdată de către organele de drept, transmite IPN.

„Mascații regimului Sandu-PAS au dat buzna la Comisia Electorală Centrală (CEC) din Găgăuzia pentru a lua procesele verbale care urmează sa fie transmise la Curtea de Apel din Comrat”, se menționează într-un comunicat de presă al PPȘ.

La ședința de astăzi, Comisia electorală de la Comrat a anunțat că, după prelucrarea proceselor verbale, Eugenia Guțul a acumulat 27 374 de voturi, iar Grigorii Uzun – 24 926 de voturi. Rezultatele urmează să fie confirmat de către instanța de judecată.

Până la desfășurarea turul II al alegerilor din Găgăuzia, oamenii legii au efectuat percheziții într-un dosar de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice pentru a-i determina să voteze un concurent electoral la alegerile pentru funcția de bașcan. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura Partidului Șor, fiecare activist era remunerat cu 15 000 de lei. Printre încălcările incriminate reprezentanților staffului electoral al candidatei Partidului Șor se numără transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace bănești despre care se presupune că au fost primite de la un grup criminal organizat, acestea nefiind declarate la CEC.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.