Deschide.md: Independenta Irina Vlah poate fi candidatul de rezervă al lui Șor

Membrii grupării criminale „Șor” ar urma să ajute fostul bașcan Irina Vlah în scrutinul prezidențial, admite „Deschide.md”, citată de IPN.

Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, care a anunțat că va candida „independent” la alegerile prezidențiale din această toamnă, ar fi bătut palma cu membrii grupării conduse de criminalul fugar Ilan Șor. Aceasta reiese după ce miercuri, 17 iulie, Vlah s-a întâlnit în mun. Soroca cu mai mulți reprezentanți ai grupării criminale din raioanele de Nord, pentru a coordona acțiunile în cadrul campaniei electorale. Imaginile de la întâlnire au fost publicate pe canalul de Telegram „Scînteia Adevărului”.

Conform sursei citate, întâlnirea a fost aranjată în incinta restaurantului „Primăvara” de către ex-președintele organizației teritoriale a fostului partid „Șor” Soroca și al organizației teritoriale a partidului „Șansă” Glodeni, Anatolie Rujanschi. La eveniment s-au prezentat circa 40 de persoane, majoritatea președinți ai organizațiilor primare ai blocului „Победа” din Soroca.

Printre participanții la eveniment se numără ex-vicepreședintele organizației teritoriale Soroca a partidului „Șor”, Victor Iațco, fostul șef al Direcției „Monitoring” a grupării „Șor”, Chim Molodean, dar și fostul președinte al organizației teritoriale Florești a partidului „Șansă”, Roman Nicoară.

Deschide.MD, cu trimitere la sursele proprii din cadrul fostului partid „Șor”, a precizat că în cadrul întrunirii s-a discutat promovarea și susținerea Irinei Vlah la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Mai exact, anume reprezentanții grupării „Șor” vor fi structura care o vor ajuta pe Vlah să colecteze semnăturile necesare pentru a fi înregistrată în cursa electorală.

Reporterii Deschide.md au încercat să ia legătura cu Irina Vlah pentru a comenta informația publicată, însă fostul bașcan nu a răspuns la telefon, o reacție, fiind, totuși, așteptată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.