Deputaţii se vor muta în Parlamentul renovat până la sfârşit de an, dacă se vor aloca bani

Deputaţii se vor putea muta în Parlamentul renovat până la sfârşitul anului, dacă vor fi alocaţi banii necesari şi vor fi respectate termenele de finanţare. Despre aceasta a declarat sâmbătă, 6 aprilie, în cadrul unei vizite pe şantier, viceministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, Anatolie Zolotcov. Viceministrul însă nu a putut spune de câţi bani este nevoie, invocând că este nevoie de o reevaluare a devizelor de cheltuieli, transmite IPN.

Potrivit viceministrului, de la ultima vizită pe şantier, din decembrie, podeaua a fost acoperită cu granit, au fost renovaţi stâlpii din hol. De asemenea, au fost efectuate lucrările de construcţie a scărilor până la etajul trei, fiind placate cu granit şi marmură. Au fost montate reţelele de apă, canalizare şi unele lucrări de telecomunicaţii.

„Mai este necesar de efectuat lucrările la cheie. Vorbim despre lucrările de amenajare a terenului din spatele şi în faţa Parlamentului, să finisăm reparaţia acoperişului. În sala de şedinţă s-au făcut toate lucrările şi suntem pregătiţi pentru a instala mobilă”, a spus Anatolie Zolotcov.

Estimativ, lucrările de reparaţie sunt gata în proporţie de 70%. Iniţial se preconizau să fie alocaţi 200 de milioane de lei, însă au fost transferaţi doar 121 de milioane.

Clădirea Parlamentului a fost distrusă în timpul protestelor din 7 aprilie 2009. Lucrările de reparaţie au fost stopate în anul 2010, din cauza lipsei de bani, iar în luna august 2012 au fost reluate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.