Deputații Nesterovschi și Lozovan colectează semnături pentru crearea unui partid

Deputații neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit Partidul Socialiștilor, colectează semnături pentru crearea unui partid nou. Potrivit lor, una dintre prioritățile viitoarei formațiunea este apărarea Constituției Republicii Moldova. De asemenea, viitorul partid „va opta pentru ca limbii ruse să îi fie întors statutul de a doua limbă oficială de stat”.

Într-o conferință de presă la IPN, Alexandr Nesterovschi a declarat că o prioritate a partidului pe care vor să-l creeze este aderarea la Uniunea Eurasiatică. „Este o Uniune în care se regăsesc vechii noștri prieteni, cu care am conlucrat anterior – Rusia, Kazahstan, Belarus, Armenia, Kârgâzstan etc. Optăm pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică și dezvoltarea unor relații aprofundate cu CSI”, a spus deputatul. În opinia sa, acest fapt ar fi în beneficiul cetățenilor.

Republica Moldova este un stat neutru, lucru prevăzut și în Constituție. Așa cum vor și cetățenii, statul nu trebuie să se implice în vreun conflict, nu trebuie să adere la vreun bloc militar, trebuie să păstreze pacea, a declarat Alexandr Nesterovschi.

Parlamentarul spune că, atunci când aderat la Partidul Socialiștilor, această formațiune avea aceleași principii și ideologii. Dar ce au promis socialiștii nu mai este promovat de ei. „Construim un nou partid în baza acelor principii pe care socialiștii le-au avut la început. Dacă oamenii vor să se alăture și împreună cu noi să lupte pentru interesele lor, pentru o Moldova puternică, neutră, pentru prietenia cu Federația Rusă, îi așteptăm”, a declarat Alexandr Nesterovschi.

Deputata Irina Lozovan a menționat că Republica Moldova trece prin cea mai mare criză economică și socială de la Independență încoace. În opinia sa, toate aceste lucruri se întâmplă din cauza incompetenței guvernării. Potrivit ei, „la indicația Occidentului, marionetele de la Chișinău au rupt relațiile tradiționale cu Federația Rusă, care este un partener strategic”.

„Noi, ca deputați neafiliați și în calitate de inițiatori ai unui noi partid, optăm pentru aderarea imediată a Republicii Moldova în Uniunea Eurasiatică, membrii căreia sunt partenerii noștri tradiționali. Printre aceștia se numără Federația Rusă, Belarus, Kazahstan etc. Este o piața noastră tradițională imensă de care trebuie de făcut uz prin exportul produselor moldovenești, mai ales agricole”, afirmă Irina Lozovan.

Deputații neafiliați au mai declarat că își pun drept sarcină unificarea societății moldovenești.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.