Deputaţi din coaliţia de guvernare despre atitudinea comuniştilor faţă de semnarea Acordului de Asociere cu UE

Declaraţia deputaţilor comunişti prin care îşi argumentează atitudinea negativă faţă de Acordul de asociere cu UE este confuză, iar argumentele invocate nu au suport logic. Concluzia aparţine unor deputaţi din coaliţia de guvernare, invitaţi ai emisiunii „Fabrika” de joi seara, transmite IPN.


Deputatul PLDM Tudor Deliu i-a ridiculizat pe parlamentarii din opoziţie. „Uniunea Europeană vrea să semnăm Acordul de Asociere pentru ca să ne ia aurul, petrolul şi rachetele cosmice. Comuniştii trebuie să înţeleagă odată că UE nu vrea decât să ne ajute să avem o viaţă mai bună. De fapt, ei nici nu ştiu ce vor. Este foarte greu să-i crezi pe comunişti. De fapt, ei nu sunt  total împotriva Acordului, dar văd o altă abordare”, a conchis Deliu.

Deputatul liberal-reformator Ana Guţu susţine că declaraţia deputaţilor comunişti privind Acordul de Asociere nu trebuie să ne surprindă, deoarece este ceva firesc ce caracterizează comportamentul comuniştilor. „Ei au dorit să-şi exprime atitudinea negativă faţă de Acord, însă nu au putut să-şi argumenteze poziţia. Ţine de comportamentul lor să se poarte astfel. Nu puteau peste noapte să-şi schimbe opinia, ar fi fost neobişnuit. Se comportă exact cum şi-au propus să se comporte.'', a spus  Ana Guţu.

Şi deputatul democrat l Oleg Ţulea consideră declaraţia comuniştilor lipsită de suport logic şi confuză.  „Comuniştii au urmărit prin această declaraţie să pună capăt discuţiilor confuze din interiorul partidului. Noi nici nu aşteptam altceva de la ei. Au lansat mituri ca să sperie cetăţenii. Acordul de Asociere nu reprezintă beneficii pentru partide, este un Acord avantajos pentru cetăţeni. Beneficiul este mai mare al Moldovei decât al Uniunii Europene”, a declarat democratul.

Fracţiunea PCRM din Parlamentul Republicii Moldova a declarat joi, 19 iunie, că nu va vota ratificarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE. Moderatorii emisiunii „Fabrika” au anunţat că reprezentanţii fracţiunii nu au dat curs invitaţiei să-şi susţină poziţia în platou.

Acordul urmează a fi semnat de Moldova şi UE pe 27 iunie. După aceasta, documentul urmează a fi ratificat de Parlamentele ţărilor-membre şi de Legislativul de la Chişinău. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.