Deputata Tauber rămâne în arest preventiv

Deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților la hotărârea primei instanțe prin care parlamentarei i-a fost prelungită măsura de arest cu încă 20 de zile, transmite IPN.

Marina Tauber a declarat pentru presă, marți seara, când s-a anunțat decizia, că nu există motive și nici nu au fost aduse probe care ar motiva aflarea sa în penitenciar. Nici ea și nici formațiunea din care face parte nu poartă vreo vină. Ea a mai spus că „o țară în care există deținuți politici nu poate fi candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană”.

„Tot ce au spus procurorii nu are vreo legătură cu mine. Nu sunt circumstanțe noi pentru a fi ținută în penitenciar pentru încă 20 de zile. Înțelegem că este vorba despre presiune politică și șantaj la adresa lui Ilan Șor, dar și a Partidului. În spatele a tot ce se întâmplă cu noi stă Maia Sandu, răzbunarea și nemulțumirea PAS, deoarece Partidul Șor a refuzat să coopereze cu ei și nu a oprit protestele”, susține Tauber. În fața instanței s-au adunat susținători ai deputatei, care au cerut eliberarea acesteia.

Pe 21 iulie, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeași zi și reținută. Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Pe 30 iulie, magistrații au admis demersul procurorilor anticorupție și au eliberat mandat de arestare, pe numele deputatei, pe un termen de 30 de zile, iar pe 16 august, măsura i-a fost prelungită cu încă 20 de zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.