Deputat PL: Crearea unei alianţe fără PL ar fi un scenariu ruşinos

Partidul Liberal nu se gândeşte la alegeri anticipate şi vrea păstrarea alianţei de guvernământ, dar fără năravurile vechi. Crearea unei alianţe între PD, PLDM şi neafiliaţi ar fi un scenariu ruşinos şi disperat, pentru că încercarea de a face o coaliţie fără PL, ar fi o coaliţie împotriva cetăţenilor Republicii Moldova. Opinia a fost exprimată de deputatul liberal, Valeriu Munteanu, în cadrul emisiunii „În Profunzime” la Pro TV, transmite IPN.

Liberalul a menţionat că negocierile de resetare a alianţei decurg în alt mod decât şi-au propus liberalii. „Noi am vrut să începem de la crearea unei majorităţi parlamentare. Pentru formarea majorităţii, noi liberalii, am cerut asigurări şi garanţii, deoarece, cu părere de rău, garanţiile şi creditul de încredere pe care l-am avut, a dispărut. Am vrut să avem mecanisme instituţionalizate, să avem garanţii că legea telefonului nu va mai funcţiona în Republica Moldova. Vlad Filat nu trebuie să se pocăiască în faţa noastră”, a menţionat Valeriu Munteanu.

Deputatul liberal a specificat că garanţiile pot fi obţinute prin instituţionalizarea mecanismelor de luare a deciziilor, care au fost încălcate cu înverşunare. „Noi avem decizia foarte clară, dar atât decizia fracţiunii parlamentare, cât şi cea a Consiliului Republican a Partidului Liberal poate fi schimbată. Ei au venit la negocieri cu condiţionări, iar noi considerăm că este un mod impardonabil de a face negocieri”, a mai specificat Valeriu Munteanu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.