Deputat liberal: L-am iubit şi l-am apărat pe Filat, acum nu-l putem ierta

Deputatul din fracţiunea Partidului Liberal, Valeriu Saharneanu, a recunoscut că PL a ţinut la liberal-democratul, prim-ministrul în exerciţiu, Vlad Filat, dar acum nu-i poate ierta faptul că acesta a denunţat acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană. Declaraţia a fost făcută în cadrul dezbaterii publice „Cultura crizei politice: realităţi, necesităţi şi norme”, organizate de agenţia de presă IPN, marţi, 19 martie.

„Cum să-l iertăm pe Filat? Da-ţi-mi motive ca să-l iertăm! Să aducem un sobor de preoţi? Am auzit cum dă indicaţii la telefon. Un politician într-o ţară civilizată îşi punea mandatul pe masă. L-am iubit şi l-am apărat, acum nu-l putem ierta. Nu există comunicare. L-am susţinut pe domnul Filat, dar în alianţă este nevoie de credibilitate. Atunci când ai o înţelegere, partenerul trebuie să aibă siguranţa că nu-l vei trăda. Acolo unde există administrare, trebuie să existe echilibru”, a spus Valeriu Saharneanu.

Deputatul liberal susţine că Vlad Filat, care a gestionat criza politică, trebuie să facă o privire în sine, să vadă unde a greşit şi, dacă vine cu un mesaj către foştii colegi, poate va fi înţeles. „El are de făcut reforme, de gestionat ţara, dar noi ne centrăm pe scandaluri. Noi pierdem timpul, batem pasul pe loc. Trebuie să existe responsabilitatea pentru misiunea pe care o ai. Trebuie să prevaleze responsabilitatea de stat, mai apoi cea de partid şi ultima să fie cea personală”, a mai spus Valeriu Saharneanu.

Parlamentarul liberal e de părere că o criză politică dintr-o societatea ca cea moldovenească duce lucrurile spre asanare, spre un mediu transparent şi nu trebuie să se facă o catastrofă din ce se întâmplă, dar să se tragă învăţăminte.

„Cultura crizei politice: realităţi, necesităţi şi norme” este a 13-a acţiune din ciclul de dezbateri publice desfăşurate de Agenţia de presă IPN în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Proiectul este susţinut de către Fundaţia germană „Hanns Seidel”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.