Departamentul de Neurochirurgie al Institutului de Medicină Urgentă a fost modernizat

Afecțiunile neurochirurgicale vor fi tratate în cadrul Departamentului clinic Neurochirurgie al Institutului de Medicină Urgentă cu echipament medical nou. Acesta a fost achiziționat din fondurile alocate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și din resursele interne ale instituției, transmite IPN.

Într-un comunicat al ministerului, se spune că noul echipament are menirea de a diminua apariția complicațiilor post-operatorii, inclusiv riscul de dizabilitate la pacienți. De asemenea, va contribui la realizarea într-un timp foarte scurt a intervențiilor neurochirurgicale și la evitarea leziunilor țesuturilor sănătoase în procesul de extracție a tumorilor. Sistemul integrat de navigare ghidată va permite localizarea precisă a structurilor anatomice în proceduri deschise sau percutante. Iar microscopul microchirurgical și cel neurochirurgical vor permite efectuarea intervențiilor delicate pe creier și coloană și au capacitatea de a delimita cu precizie foarte mare tumoarea pentru a putea fi îndepărtată chirurgical.

Potrivit medicilor, aparatele cumpărate le vor ușura cu mult munca și vor crește siguranța în momentul intervențiilor.

Departamentul clinic Neurochirurgie funcționează din anul 1977. Aici sunt tratate cele mai complicate cazuri de traumatisme craniocerebrale și vertebromedulare, hemoragii cerebrale, accidente vasculare cerebrale hemoragice etc. În cadrul Departamentului anual se efectuează în jur de 11 mii de intervenții chirurgicale.

Echipamentul a costat 20 de milioane de lei, dintre care 4 milioane au fost investiți din resursele interne ale instituției medicale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.