Delegația UE: Deschiderea podului Gura Bâcului-Bîcioc va oferi oportunități semnificative

„Semnarea deciziei protocolului privind deschiderea podului Gura Bâcului-Bîcioc va oferi oportunități semnificativ crescute pentru facilitarea circulației persoanelor, transportului și bunurilor, și activităților de afaceri pe ambele maluri ale Nistrului și în întreaga regiune”, se menționează într-o declarație a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, citată de IPN.

În declarație se mai spune că activitatea președinției austriece în exercițiu a OSCE a fost deosebit de importantă pentru atingerea acestui rezultat. Este important ca această decizie să fie pusă acum în aplicare, după cum au convenit părțile, iar Uniunea Europeană este gata să sprijine acest lucru cât de mult posibil.

„Așa cum se arată în declarația președinției în exercițiu a OSCE, sperăm că acest lucru poate facilita realizarea de următori pași în formatul 5 + 2. Uniunea Europeană își va continua participarea activă la negocierile privind procesul de reglementare transnistreană și așteaptă cu interes o întâlnire în formatul 5 + 2 în viitorul apropiat”, se mai spune în declarație.

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții politici de la Chișinău și Tiraspol în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, Gheorghe Bălan și Vitali Ignatiev, au semnat proiectul deciziei protocolare cu privire la deschiderea podului. Potrivit părților, podul urmează să devină funcțional până la sfârșitul lunii noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.