Declarație: USM susține plenar și participă activ la realizarea parcursului european al Republicii Moldova

Universitatea de Stat din Moldova susține plenar și participă activ la realizarea parcursului european al Republicii Moldova. Într-o declarație emisă, instituția menționează că procesul de integrare europeană și realizare a vocației europene a poporului Republicii Moldova se exprimă prin modernizare social-economică și politico-juridică a țării, urmărindu-se edificarea statului de drept și a societății incluzive, transmite IPN.

„Decizia de deschidere a negocierilor pe marginea acquis-ului comunitar reprezintă o șansă unică de accedere în familia politică a statelor europene, reconfirmând apartenența geopolitică și cultural-civilizațională a Republicii Moldova la spațiul democratic european. Acest proces solicită mobilizarea energiilor sociale și eforturi maxime din partea întregii societăți”, se arată în declarația USM.

Senatorii USM salută decizia reprezentanților unor partide politice de a lansa și semna „Pactul pentru Europa”, o inițiativă de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Potrivit lor, această inițiativă reprezintă expresia maturități politice și a responsabilității pentru realizarea aspirației poporului de-a se integra în spațiul european bazat pe norme democratice și prospere.

„Universitatea de Stat din Moldova, în calitatea sa de promotor consecvent și incontestabil al integrării europene a Republicii Moldova, salută această inițiativă edificatoare și susține „Pactul pentru Europa””, se mai menționează în declarație.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.