Declarație

DECLARAȚIE

 

Noi, subsemnaţii, membri şi simpatizanţi ai PCRM din municipiul Chişinău, îngrijoraţi de agravarea crizei social-economice şi politice din ţară, declanşată cu mult pînă la demisia guvernului premierului Streleţ, aşteptam cu nerăbdare că liderii formațiunilor politice din Parlament, vor da dovadă de maturitate și luciditate politică și vor salva țara de urmările crizei.  Dar timpul se scurgea, iar starea lucrurilor se agrava şi mai mult, sporea criminalitatea, preţurile la produsele alimentare şi de primă necesitate galopau şi ele, serviciile comunale deveniseră tot mai scumpe, valuta naţională se devaloriza, salariile şi pensiile întîrziau tot mai mult. De situaţia dificilă a ţării n-au întîrziat să se folosească unele forţe politice de extremă dreaptă şi stîngă, pentru care depăşirea crizei nu era scopul primordial, ci doar acapararea puterii în stat, chiar dacă pentru aceasta va fi nevoie de vărsat sînge nevinovat. O astfel de perspectivă avea să declanşeze o instabilitate geopolitică în regiune, urmărilor căreia era greu de pronosticat, iar în plan intern avea să se producă o scădere bruscă şi dramatică a activităţii economice, care inevitabil avea să ducă la o creştere bruscă a preţurilor, devalorizarea leului şi respectiv a salariilor, pensiilor şi în consecinţă la un nivel foarte ridicat al şomajului.

Dar ne-a păzit domnul şi ţara a fost practic salvată cu ajutorul celor 14 camarazi, care în condiţii de grea cumpănă pentru societate, au dat dovadă de poziţii statliste, au avut curajul să depăşească interesele înguste de partid şi au creat grupul de deputaţi platforma social-democrată „Pentru Moldova”, care a acordat votul de încredere Guvernului condus de Vlad Filip.

În legătură cu aceasta sîntem frapaţi de insinuările aduse acestor 14 deputaţi de unii colegi de partid, care în loc săi susţină şi să-le mulţumească pentru că şi-au adus aportul la depăşirea crizei politice şi social - economice, i-au exclus din partid şi i-au numit „trădători”, la fel cum în 1938, în timpul regimului de teroare ai lui Nicolai Ejov din fosta URSS. Noi, înţelegem că frazeologia liderului PCRM folosită împotriva celor 14 deputaţi are drept scop a umbri în faţa membrilor de rînd ale partidului gravele erori pe care el personal le-a comis. Dar fie, totuşi am vre-a ca colegii noştri din PCRM să înţeleagă că noţiunea de „trădare”, pe care mulţi ani la rînd o foloseşte liderul nostru, în lexica normativă se utilizează absolut numai în raport cu propria Ţară (Patria Moldova), pe care sîntem datori s-o iubim, deşi se mai întîmplă că unii o trădează. Dar în raporturile dintre persoane, noţiunea de trădare este utilizată ne normativ, în exclusivitate, doar în mediul persoanelor agramate, bandiţiilor şi altor elemente ale lumii criminale. Cît priveşte cei 14 deputaţi apoi aceştea au salvat ţara, dar nicidecum nu au trădat-o.

În legătură cu cele menţionate, noi, subsemnaţii, declarăm, că spriginim totalmente poziţia civică a celor 14 deputaţi ai platformei social-democrate „Pentru Moldova”. Sîntem siguri că ei şi în continuare vor realiza promisiunele date alegătorilor în scrutinul electoral. La fel sîntem convinşi că Guvernul susţinut de ei va reuşi să implementeze reformele în domeniul economic, social şi juridic, care vor asigura stabilitatea în ţară - garanţia asigurării bunăstării cetățenilor Republicii Moldova.

ANEXĂ

 

 

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.