Decizia Guvernului privind concesionarea aeroportului este neconstituţională, CNP

Decizia Guvernului privind concesionarea activelor Aeroportului Internaţional Chişinău este neconstituţională. Declaraţia a fost făcută, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, de către preşedintele Consiliului Naţional pentru Participare (CNP), Sergiu Ostaf.

Preşedintele CNP a remarcat că decizia a fost aprobată la 29 mai, de către guvernul demisionar. Noul guvern a fost votat o zi mai târziu, pe 30 mai, şi învestit pe 31 mai. Neconstituţionalitatea deciziei rezultă din decizia Curţii Constituţionale din 18 mai, când aceasta a stabilit că un guvern demisionar continuă să administreze treburile publice în aşteptarea noului guvern, care să fie plenipotenţiar.  Guvernul demisionar exercită doar o parte limitată a puterii şi nu poate să-şi asume iniţiative politice importante.

Potrivit deciziei executivului, terenul aferent şi activele ÎS Aeroportul Internaţional Chişinău vor fi date în concesiune pe o perioadă de până la 49 de ani. Prin concesionare, Guvernul îşi propune să dezvolte infrastructura aeroportuară şi calitatea serviciilor prestate, să amplifice competitivitatea regională a aeroportului prin creşterea eficienţei economice şi generarea durabilă a veniturilor, în condiţiile de respectare a standardelor de maximă securitate şi siguranţă a zborurilor.

  • sergiu ostaf despre hotararea guvernului.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.