De Ziua Internațională a Familiei, autoritățile anunță un nou program – Prima Casă PLUS

Autoritățile urmează să lanseze un program nou – Prima Casă PLUS. De acesta urmează să beneficieze un număr mai mare de tineri, nu doar funcționarii publici, fiind majorat plafonul maxim pentru procurarea locuinței și garanția statului. Despre aceasta a anunțat astăzi președinta Maia Sandu, care a transmis un mesaj de felicitare de Ziua Internațională a Familiei, transmite IPN.

„Astăzi, de Ziua Internațională a Familiei, celebrăm familiile și ne dorim să avem cât mai multe familii fericite aici acasă, în Republica Moldova. Pentru asta este nevoie să îmbunătățim condițiile de viață. În multiplele discuții pe care le am în satele și orașele din țară, deseori, tinerii vorbesc despre problema spațiului locativ. Este destul de complicat pentru mulți dintre ei să adune bani pentru o căsuță sau pentru a-și procura un apartament”, a notat șefa statului.

Președinta spune că a discutat cu Guvernul pentru ca să fie extins programul Prima Casă și să vină cu un program nou – Prima Casă PLUS. Astfel, să la fie oferit acces la resurse mai pentru mai mulți tineri. Executivul urmează să examineze posibilitatea creșterii ponderii garanției oferite de stat în cadrul acestui program.

„Ne dorim să vedem cât mai mulți tineri care se stabilesc aici acasă, care își fac familii și care își cresc copiii fericiți”, a mai spus Maia Sandu.

Programul de stat „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018, iar până în prezent, peste 8 mii de persoane au reușit să-și procure o locuință. Conform datelor Ministerului Finanțelor, din cei peste 8 mii de beneficiari, peste 5 600 sunt familii, iar peste 2 500 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a beneficiarilor este de 31 de ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.