De astăzi, timp de 3 luni, în țară se desfășoară Recensământul populației și locuințelor

Începând cu astăzi și timp de 3 luni, în toată țara se va desfășura Recensământul populației și locuințelor – un exercițiu important pentru fiecare cetățean – precizează Biroul Național Statistic. Autoritățile reiterează că datele colectate se utilizează doar în scopuri statistice, fără a fi posibilă identificarea datelor personale. Informațiile colectate vor fi diseminate sub formă generalizată a rezultatelor recensământului pe diverse caracteristici ale populației, transmite IPN.

Fiecare locuință va fi vizitată de un recenzor, care va adresa câteva întrebări, iar răspunsurile le va înregistra pe tabletă. Recenzorul va purta chipiu, tricou, vestă, rucsac și tabletă – toate cu logoul recensământului. De asemenea, el va prezenta obligatoriu legitimația de recenzor.

Potrivit BNS, participarea la recensământ este obligatorie iar informațiile colectate vor ajuta autoritățile să proiecteze mai bine infrastructura, să modernizeze educația, să îmbunătățească serviciile sociale și de sănătatea.
 
„Vă îndemnăm să răspundeți la întrebările celor peste 4000 de recenzori, care în această perioadă vor bate la ușile din toată țara, și să încurajați familia, prietenii și vecinii să facă același lucru”, menționează Biroul Național de Statistică.

7 iulie va fi ultima zi a recensământului. Autoritățile estimează că primele rezultate – date preliminare – vor fi publicate timp de șase luni după finalizarea recensământului.

Recensământul este o activitate statistică de amploare care se desfășoară o dată la 10 ani, fiind parte a rundelor mondiale de recensăminte, realizate în conformitate cu recomandările internaționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.