De 9 mai Poliţia va activa în regim sporit, ciclu tematic IPN

Agenţia IPN a reacţionat la îngrijorările formulate în societatea moldovenească, potrivit cărora ziua de 9 mai ar putea fi folosită de diferite cercuri de interese drept pretext pentru anumite genuri de provocări şi destabilizări în Republica Moldova. Îngrijorările par suficient de îndreptăţite în contextul crizei regionale profunde care afectează şi Republica Moldova. Ce cred despre această perspectivă autorităţile publice, centrale şi locale, partidele politice şi analiştii politici, dar şi despre măsurile prin care pot fi prevenite sau anihilate eventualele provocări, veţi afla din materialele mini-ciclului.
---

Şeful Direcţiei securitate publică a Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, a spus pentru IPN că, de fiecare dată, cu orice eveniment sunt informaţii şi presupuneri că ar putea ave aloc careva provocări. Poliţia nu poate trece cu vederea aceste informaţii şi, de aceea, de fiecare dată, toate forţele de ordine sunt mobilizate la toate evenimentele planificate atât în municipiul Chişinău cât şi pe teritoriul ţării, după necesitate, pentru a asigura ordinea publică, respectarea legislaţiei şi pentru prevenirea situaţiilor care ar genera anumite incidente.

„Orice asemenea caz înregistrat va fi documentat şi constatat de organele de drept, cu deferirea justiţiei a persoanelor care vor admite astfel de situaţii. Pentru a asigura ordinea publică va fi disponibilizat numărul necesar de poliţişti în funcţie de numărul de manifestaţii care se vor desfăşura pe parcursul zilei de 9 mai. Totodată, vor fi evaluate riscurile unor conflicte în fiecare caz în parte”, a spus Marin Maxian.

Şeful Direcţiei securitate publică a Inspectoratului General de Poliţie a precizat că Poliţia ia în considerare orice informaţie care parvine şi care necesită să fie investigată şi de aceea va activa în regim sporit.

Alina Marin, IPN

Notă IPN: Agenţia IPN a făcut invitaţii să participe la acest mini-ciclu,Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Comunicare, Primăriei municipiului Chişinău, primăriei municipiului Bălţi, primăriei municipiului Comrat, primăriei oraşului Ungheni, partidelor politice care şi-au anunţat intenţia de a desfăşura activităţi cu ocazia Zilei de 9 mai, unor analişti politici şi altor actori ai vieţii publice din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.