Datele despre resursele umane din medicină vor fi colectate electronic

Ministerul Sănătăţii şi Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Republica Moldova au lansat vineri, 13 februarie, Sistemul Informatic de Evidenţă a Resurselor Umane din Sistemul Sănătăţii (SIERUSS). Este vorba de un mecanism complex pentru colectarea, analiza şi raportarea datelor cu privire la resursele umane în sănătate, transmite IPN.

Pe lângă informaţiile privind numărul de lucrători medicali şi alte date personale, sistemul va permite Ministerului Sănătăţii să gestioneze aspectele zilnice ce ţin de resursele umane – angajarea şi mobilitatea lucrătorilor medicali, fluctuaţiile şi fluxurile acestora, posturile aprobate şi suplinite.

În prezent în baza de date sunt introduse 59 de mii de persoane din sistemul sănătăţii, inclusiv sectorul privat, dintre care 36 de mii sunt lucrători medicali. Cifrele cuprind de asemenea informaţii despre absolvenţii Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” şi celor cinci colegii de medicină din ţară.

Elaborarea softului pentru SIERUSS a fost iniţiată în 2009, cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi suportul proiectului implementat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi finanţat de Uniunea Europeană „Îmbunătăţirea managementului mobilităţii cadrelor medicale în Republica Moldova”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.