Dan Perciun, Andrei Spînu și Adrian Efros – noii miniștri în Guvernul Recean

Andrei Spînu este noul ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, Dan Perciun a preluat șefia Ministerului Educației și Cercetării, iar Adrian Efros va conduce Ministerul Afacerilor Interne. Cei trei au depus jurământul în fața președintelui și prim-ministrului Republicii Moldova, preluând oficial funcția de ministru în Guvernul Recean. Președintele Maia Sandu a mulțumit foștilor miniștri pentru munca depusă și le-a cerut noilor membri ai Guvernului continuarea reformelor, transmite IPN.



Vineri, 14 iulie, premierul Dorin Recean a anunțat demisia miniștrilor Ana Revenco, Lilia Dabija și Anatolie Topală. „Vreau să le mulțumesc colegilor noștri, Anatolie Topală, Ana Revenco și Lilia Dabija, pentru munca depusă în toată această perioadă. Știu cât de mare a fost efortul și cât de mare a fost sacrificiul. Fiecare dintre acești oameni a muncit mult, fiecare dintre ei a fost un model de corectitudine și merită toată aprecierea noastră. Acești oameni au condus ministere într-o perioadă foarte complicată, au făcut față crizelor, au reușit să îmbunătățească funcționarea instituției pe care au condus-o și au reușit să pornească reforme în domeniile pe care le-au administrat. Aceste procese trebuie continuate și accelerate. Așteptarea mea este că energia și voința voastră de a schimba lucrurile în bine ne vor permite să dăm un nou avânt transformărilor pe care le-am început”, a s-a adresat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, noilor miniștri.

Premierul Dorin Recean le-a urat bun-venit. „Educația este fundamentul societății noastre, trebuie să facem în așa fel ca educația universitară să fie competitivă. Este foarte important să creștem calitatea educației în școli, pentru asta trebuie să investim mai mult și să fim mai eficienți în alocarea resurselor. În infrastructură este foarte important să reducem ciclul de la concepere și până la darea în exploatare, pe toate segmentele, drumuri, poduri, cale ferată. La fel este important să accelerăm implementarea Satului European. La Ministerul Afacerilor Interne este foarte important să reducem timpul de intervenție și să creștem încrederea cetățenilor în poliție, poliția de frontieră, pompieri, salvatori, carabinieri ”, a spus prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Andrei Spînu a deținut, din august 2021, funcția de vicepremier, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale în Guvernul Gavrilița. După demisia Guvernului Gavrilița, a fost numit secretar general al instituției prezidențiale.

Dan Perciun, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2019, iar din 2021 a deținut și funcția de președinte al Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.

Adrian Efros a fost șef al Direcției de logistică a Armatei Naționale. După izbucnirea războiului din Ucraina, în martie 2022, a fost numit șef al Centrului Unic de Gestionare a Crizei (CUGC).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.