Curriculumul la limba română pentru copiii din diasporă, aprobat

În premieră pentru Republica Moldova și diaspora moldovenească, a fost aprobat Curriculumul la limba română pentru copiii din diasporă. Programul de predare-învățare a limbii române este adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, din familii mixte sau reintegrate din diasporă, cu un nivel minim sau diferit de cunoștințe, care doresc să însușească limba română, prin cultură și civilizație, în cadrul unui învățământ non-formal, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului Relații cu Diaspora, curriculumul poate fi utilizat de formatorii din diasporă pentru activități educaționale de predare-învățare a limbii române. Copiii din diasporă care vor audia acest curs vor dezvolta competențele de scriere, citire în limba română, dar cel mai important de comunicare în limba română ceea ce le va permite să mențină legătura identitar-culturală cu părinții, bunicii și patria lor.

În perioada 21-25 iunie, BRD și OIM Moldova au organizat la Chișinău un atelier pentru profesorii din diasporă de la Centrele Educaționale în Diasporă din șapte țări care activează deja cu susținerea BRD și a OIM Moldova. La atelier, profesorii au examinat aspectele didactice ale curriculumului și modalitatea de implementare a acestuia.

BRD mai menționează că cine nu a reușit să se înscrie și să participe la atelierul din iunie, o poate face în luna august, organizat cu ocazia Zilelor Diasporei 2017 (18-20 august). Doritorii își pot exprima intenția de a participa la adresa electronică itvigun@iom.int până pe 10 august.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.