Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 47: Camenca, Dubăsari, Grigoriopol și Râbnița

Circumscripția Nr. 47: Camenca, Dubăsari, Grigoriopol, Râbnița cuprinde teritorial orașele Camenca, Dubăsari, Grigoriopol și Râbnița și localitățile celor patru raioane. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 47/1-47/22. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Grigore Filipov, de profesie biolog. Candidatul este membru al Consiliului Republican al PSRM și al Societății Vânătorilor și Pescarilor. Din 2015, este consilier raional în Dubăsari. Candidatul declară că a obținut, împreună cu soția, de la 1 ianuarie 2017 și până pe 26 decembrie 2018, peste 270 de mii de lei din salarii. Din vânzarea unor bunuri familia a mai câștigat peste 30 de mii de lei, iar din pensii – aproape 70 de mii de lei. Din activitatea în Consiliul raional candidatul a ridicat indemnizații de peste 6 mii de lei. Familia are în proprietate un teren agricol, unul intravilan, o casă de locuit, un apartament și un automobil.

Pe locul doi în buletinul este candidatul independent Ion Lapicus, profesor de istorie. În prezent este manager la o societate cu răspunde limitată. Din 2007, timp de opt ani, a fost primar al satului Gura Bâcului, Anenii Noi. În vara anului 2015, a fost numit șef-adjunct al Oficiului Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat. Ulterior, timp de doi ani a activat în cadrul Serviciului Relații Funciare și Cadastru din cadrul Consiliului raional Anenii Noi. În ultimii doi ani, împreună cu soția, a avut venituri salariale de peste 246 de mii de lei. Familia declară că are în proprietate două terenuri intravilane, o casă de locuit și au automobil. La fel, menționează că deține o cotă de participare de 50% în cadrul unei firme.

Pe locul trei este candidatul independent Alexandr Oleinic, de profesie inginer. A fost deputat între anii 2001-2009. Între 2009 și 2011 – ministru al tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. În prezent este președinte al Consiliului de Administrație al concernului Milenium Management Grup. Din 2012 este lider al Partidului Popular. Candidatul declară că a obținut din salarii, în ultimii doi ani, aproape 95 de mii de lei. La fel, declară o donație a soției de aproape 725 de mii de lei. Din vânzarea unor bunuri, familia a câștigat 400 de mii de lei. Familia are în posesie un teren agricol, în proprietate – o vilă, șapte case de locuit, un apartament, alte patru bunuri imobile și două automobile.

Pe locul patru este candidatul Partidul Democrat, Ivan Delibaltov, jurist și economist. Am absolvit Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Candidatul este în prezent administrator al unei companii private. Candidatul și soția declară că au avut în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018 din salarii și indemnizații un venit de aproape 490 de mii de lei. Familia are în folosință un apartament. În proprietate are un automobil.

Pe locul cinci în buletin este candidatul independent Alexei Frunze, de profesie jurist. În prezent activează în calitate de avocat. Are deschis propriul cabinet de avocatură. Alexei Frunze declară că a avut, împreună cu soţia, în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, venituri salariale și pensii lunare de peste 185 de mii de lei. Familia declară că deține în proprietate un lot pomicol, trei automobile. Candidatul menționează că deține o cotă de 40% în cadrul unei societăți cu răspundere medicală.

Pe locul şase este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Eleonora Cercavschi, de meserie filolog. În prezent este directoare a Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” din Grigoriopol. În anul 2016, Eleonora Cercavschi a fost decorată de către președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Comandor”. Eleonora Cercavschi declară că a câștigat în ultimii doi ani de peste 357 de mii de lei.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.