Circumscripția Nr. 33: municipiul Chișinău cuprinde teritorial suburbiile Codru, Durlești, Sângera, Revaca, Dobrogea, Băcioi, Brăila, Trușeni. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 33/1-33/27. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.
Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Constantin Țuțu, jurist. Candidatul, în vârstă de 32 de ani, este și deputat PDM în Parlament din 2014, an în care a și devenit membru al Partidul Democrat. Constantin Țuțu este luptător profesionist de kickboxing. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 312 mii de lei. Din vânzarea a două automobile, a obținut 20 de mii de lei și 80 de mii de euro. Acesta mai declară venituri de 15 mii de euro – eveniment de familie și peste 133 de mii de lei – indemnizații din Parlament. Constantin Țuț are în proprietate un teren intravilan, o casă de locuit și un automobil de 80 de mii de euro.
Pe locul doi în buletin este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, co-președintele formațiunii, Andrei Năstase, de meserie avocat. Acesta este președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Anterior a activat în calitate de ajutor al procurorului de transport la Procuratura de Transport, dar și în calitate de vicedirector al companiei „Air Moldova”. Din 2002 și până în 2015, a fost avocat în cadrul cabinetului avocatului „Andrei Năstase”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salariile soției în valoare de peste 67 de mii de euro. Familia a obținut 35 de mii de euro din vânzarea unui automobil, dar și peste 14 mii de euro din indemnizații pentru copii. Candidatul are în proprietate șase terenuri extravilane, un teren intravilan, dar și cote părți dintr-un teren extravilan și din unul intravilan. Familia are în proprietate un apartament, patru case de locuit, un garaj, un automobil și alte cinci bunuri imobile.
Pe locul trei în buletin este candidatul independent, Andrei Nastas, jurist de meserie. Candidatul, în vârstă de 33 de ani, este șef de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. A activat în calitate de șef al Direcției analiză și planificare strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și în calitate de șef al Secției investigare a IGP. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 404 mii de lei, dar și peste 286 de mii de lei din activitatea didactică, științifică și de creație. Andrei Nastas declară venituri de la nuntă de 126 de mii de lei, 30 de mii de euro și 9500 de dolari. Acesta are în proprietate cotă parte dintr-un teren aflat în circuitul civil, cotă parte dintr-o o casă de locuit, dar și din alte bunuri imobile.
Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Roșca, de meserie economist. Acesta este administratorul companiei SRL „Tehnologii Matlasate”. Vladimir Roșca este consilier local la Durlești, dar și membru al Consiliului republican al PSRM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salariile soției în valoare de peste 654 de mii de lei. Din indemnizația de consilier, concurentul electoral a ridicat 5400 de lei. Vladimir Roșca are în proprietate un apartament și deține cote părți din alte două apartamente. Printre bunuri, candidatul mai declară șapte unități de transport.
Pe locul cinci în buletin este candidatul independent Călin Vieru, medic neurolog, jurist, manager. Acesta deține funcția de consultant probleme juridice la SC „Opera Magna” SRL. Deține două companii în domeniul comerțului, inclusiv un restaurant. De asemenea, deține cote părți de 50% în alte două companii din domeniului comerțului. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de aproape 168 de mii de lei. Călin Vieru are în proprietate un apartament.
Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul independent, Boris Volosatîi, profesor de istorie, doctor în pedagogie. Concurentul electoral este directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din 1990. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 366 de mii de lei. Familia a mai obținut venituri din chirie și dividende în mărime de peste 426 de mii de lei, precum și peste 224 de mii de lei din pensii. Concurentul electoral are în proprietate șase terenuri agricole, un apartament, dar și cote părți dintr-un apartament, dintr-o casă și dintr-un garaj. Acesta mai deține un automobil.
–––
Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.