Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 26: municipiul Chișinău

Circumscripția Nr. 26: municipiul Chișinău cuprinde teritorial parțial sectorul Centru și Buiucani. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 26/1-26/28. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Dinari Cojocaru, medic, specializat în urologie. Își exercită profesia la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”. Este membru al PSRM din 2018 și membru al Consiliului Republican al PSRM din același an. Este consilier municipal din partea PSRM, din iulie 2015. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri salariale de peste 169 de mii de lei, 10 mii de lei din înstrăinarea unui bun și peste 86 de mii de lei din îndemnizații. Candidatul deține în proprietate un apartament și un automobil. În conturile bancare curente, are aproape 30 de mii de lei. De asemenea, deține o cotă de participare în cadrul unui SRL.

Al doilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic Șor, Victor Cotelea, jurist, șef de tură la SRL „Avia Invest”. Este președintele Organizației Teritoriale a Partidului Politic Șor din sectorul Botanica. Pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, declară venituri salariale de peste 139 de mii de lei. Din activități didactice și de creație, candidatul a ridicat 21 de mii de lei și peste 159 de mii de lei din pensii. Victor Cotelea deține un teren intravilan, un apartament și un automobil.

Al treilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Mihai Stratulat, medic neonatolog. Este asistent și lector universitar la USMF „N. Testemițanu” și director medical la Clinica Privată Pediatrica. Medicul a aderat la Partidul Democrat la finele anului 2018. Pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri salariale de peste 479 de mii de lei. Din activități didactice, științifice și de creație – peste 102 mii de lei. Și alți 676 de mii de lei din alte surse. Familia candidatului deține două terenuri intravilane, o casă sezonieră în proprietate, o casă de locuit, apartament și garaj. Familia mai are în proprietate un automobil și alte două procurate în leasing. Candidatul este și fondatorul unui SRL în sectorul imobiliar.

Al patrulea în buletinul de vot este candidatul Partidului Liberal, Vlad Bilețchi, licențiat în economie. Lucrează în calitate de profesor de educație civică la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”. Vlad Bilețchi este și activist civic, militează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Este președintele Asociației Obștești „UNIREA - Onoare, Demnitate și Patrie” din 2014, anterior a fost membru al Asociației Obștești „Tinerii Moldovei”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, candidatul declară venituri de 21 de mii de lei din salarii și înstrăinarea unui automobil. Candidatul are în proprietate un automobil și administrează un SRL care oferă servicii de consultanță, tipărire și editare.

Al cincilea în buletinul de vot este candidatul independent Valeriu Cerba, avocat. Este prorector la Universitatea de Studii Europene din Moldova. Activează în cadrul Biroului de avocați „ProDreptate”. Este absolvent al Universității Pedagogice „Ion Creangă” și al Academiei Ministerului de Interne al Ucrainei din Kiev. Pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, candidatul declară venituri salariale de peste 468 de mii de lei, 11 mii de lei din activități didactice și peste 69 de mii de lei românești pensie din partea statului român. Are în proprietate patru terenuri extravilane, un teren forestier în arendă și unul agricol primit moștenire. Familia are un apartament în proprietate și unul în posesie, precum și două automobile. În conturi de card deține peste 16 mii de lei și peste 6 mii de lei românești.

Al șaselea în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DAPAS, Iurie Reniță, diplomat. Candidatul este șomer din decembrie 2017. În perioada 2016-2017 a fost ambasador al Republicii Moldova în Belgia, iar în perioada 2010- 015, ambasador al Republicii Moldova în România. Iurie Reniță a mai activat în cadrul Misiunii OSCE în Croația și companiei British American Tobacco în Moldova. Pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, candidatul declară venituri salariale de 184 de mii de lei. Din depuneri la bănci a obținut peste 26 de mii de lei și 230 de euro. Din vânzarea unui automobil a ridicat 100 de mii de lei. Din alte surse familia a acumulat peste 557 de mii de lei. Are în proprietate un apartament, două automobile și active financiare de peste 403 mii de lei, 17 mii de euro și peste 3 mii de lei românești.

Al șaptelea în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Anton Miron, agronom și politolog de profesie. Candidatul are 77 de ani și este pensionar. În perioada 2001-2003, a fost vicepreședinte al PCRM. Din martie 2001, este deputat în Parlament, iar în perioada 2002-2004 – președinte al Comisiei pentru administrația publică. Pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri din pensii de peste 284 de mii de lei. Are în folosință două terenuri agricole. Un apartament și un garaj – în proprietate. În depozitele bancare are peste 22 de mii de dolari și 50 de mii de lei.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.