Cumpărăturile on-line sunt alese de tot mai mulţi moldoveni

În Republica Moldova a crescut numărul utilizatorilor de internet care fac cumpărături on-line. Potrivit unui studiu de măsurare a traficului şi audienţei, peste 600 de moldoveni aleg să cumpere produse şi servicii pe internet, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă difuzat de Biroul de Audit al Tirajelor şi Internetului, din oraşul Bălţi.

Potrivit studiului, numărul utilizatorilor de internet care fac cumpărături on-line a crescut cu aproape 3% faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte distribuţia procentuală pe sexe a utilizatorilor de internet care fac cumpărături pe internet, aceasta este aproximativ egală, cu o uşoară înclinare a balanţei spre bărbaţi.

Alte rezultate ale studiului arată că utilizatorii de internet din Republica Moldova care fac cumpărături on-line cel puţin o data pe an au venituri de peste 3000 de lei lunar. În ultimii ani, la nivel mondial comerţul on-line urmează un trend ascendent, în strânsă legătură cu rata de penetrare a internetului. Conform rezultatelor studiului, putem observa aceeaşi tendinţă şi în Republica Moldova.

Studiul de Măsurare a Traficului şi Audienţe pe Internet a fost realizat de Biroul de Audit al Tirajelor şi Internetului din oraşul Bălţi, în parteneriat cu agenţia de cercetare Gemius.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.