CSE a abrogat decizia prin care a suspendat demisiile judecătorilor CSJ

Comisia pentru Situații Excepționale și-a abrogat decizia din 31 martie prin care a suspendat pentru un termen de 30 de zile cererile de demisie a judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție. Astfel, cei șapte magistrați de la CSJ care au depus cereri de demisie își vor înceta activitatea în calitate de judecători ai instanței, transmite IPN.

„Decizia a fost aprobată în contextul în care autoritățile statului au ajustat cadrul normativ cu mecanismele necesare pentru soluționarea dificultăților legate de completarea provizorie a locurilor vacante de judecător la instanța judecătorească supremă și au inițiat concursul pentru suplinirea, prin transfer temporar, a funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție”, precizează autoritățile într-un comunicat de presă.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat concurs public pentru suplinirea temporară prin transfer a 12 posturi vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Termenul de transfer temporar se stabilește pentru șase luni, însă poate fi revizuit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.