Cristina Gherasimov: Republica Moldova va dubla eforturile de aderare la UE

Viceprim-ministra pentru integrare europeană de la Chișinău, Cristina Gherasimov, a declarat la București, cu ocazia reuniunii anuale a diplomaţiei române, alături de ministra externelor române, Luminiţa Odobescu, şi viceprim-ministra Ucrainei, Olha Stefanishyna că ţara sa va dubla eforturile în vederea aderării la UE, accentuând că procesul de extindere al Uniunii trebuie să se bazeze pe meritele fiecărui stat candidat, transmite IPN cu referință la psnews.ro.

„Urmează să ne dublăm eforturile şi mizăm în continuare pe sprijinul României, cu expertiza şi experienţa, pe care deja o avem la dispoziție, pentru a avansa pe drumul nostru european”. În acest context, decizionara a relevat și posibilitatea „de a avea acces nemijlocit la acquis-ul comunitar în limba română”, ceea ce va fi de un real folos Republicii Moldova, în vederea aderării la UE.

Totodată, Cristina Gherasimov a precizat că războiul brutal şi nedrept purtat de Rusia împotriva Ucrainei reprezintă un moment de răscruce şi că întreaga lume liberă este chemată „să transmită un mesaj clar şi fără echivoc că ordinea internaţională bazată pe reguli şi drepturile popoarelor de a-şi decide singure destinul” constituie valori inalienabile. Integrarea europeană a Ucrainei şi Republicii Moldova reprezintă garanţia păcii şi prosperităţii în această regiune, a mai spus ea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.