Ministerul Finanţelor a făcut public, pe pagina sa electronică, Regulamentul privind modul de acordare către concurenţii electorali a creditelor fără dobândă din bugetul de stat pentru desfăşurarea campaniei electorale. Cuantumul creditului este de 25 de mii lei pentru fiecare partid, organizaţie social-politică sau bloc electoral şi de 5 mii lei pentru fiecare candidat independent, transmite IPN.
Eliberarea creditelor fără dobândă se va efectua doar prin intermediul mandatarului financiar. Acesta poate fi persoană fizică sau juridică, înregistrată la Ministerul Finanţelor în modul stabilit, iar statutul lui va fi recunoscut doar după înregistrare. Creditele fără dobândă vor fi stinse de către stat, complet sau parţial, în funcţie de numărul total de voturi valabil exprimate pentru concurentul electoral în circumscripţia electorală respectivă. Din contul statului va fi stinsă suma de bani determinată prin împărţirea sumei creditului la numărul de alegători care au participat la votare, apoi prin înmulţirea rezultatului obţinut cu numărul de voturi valabil exprimate pentru concurentul electoral respectiv.
Concurentul electoral care şi-a retras candidatura va fi obligat să restituie creditul în termen de 2 luni de la retragerea candidaturii. Concurenţii electorali ce au obţinut mai puţin de 3% din voturile valabil exprimate în circumscripţiile respective, inclusiv candidaţii independenţi care nu au fost aleşi, vor restitui în bugetul de stat creditele primite în termen de 2 luni de la data încheierii votării. Ceilalţi concurenţi electorali vor restitui creditele în termen de 4 luni de la data încheierii votării. În cazul în care primarul ales şi validat refuză să exercite mandatul, acesta va restitui cheltuielile legate de organizarea şi desfăşurarea alegerilor.
Pentru primirea creditului conducerea partidului, organizaţiei social-politice, blocului electoral sau candidatul independent se va adresa cu o cerere oficială, prin intermediul mandatarului financiar, către Ministerul Finanţelor. La cerere, mandatarul financiar desemnat va prezenta anexat procura prin care este împuternicit de către conducerea partidului, organizaţiei social-politice sau candidatul independent de a primi creditul, adeverinţa de înregistrare a mandatarului la MF, copia buletinului de identitate a mandatarului financiar, certificatul de la bancă despre deschiderea contului special cu menţiunea „Fond electoral”.
Eliberarea mijloacelor financiare pentru desfăşurarea alegerilor locale generale din 14 iunie 2015 se efectuează în baza contractului încheiat între Ministerul Finanţelor şi fiecare concurent electoral.