Crearea unui batalion mixt moldo-românesc este demult așteptată, opinie

Crearea unui batalion mixt moldo-românesc este demult așteptată. Republica Moldova se află într-o zonă seismică deosebită și practica internațională demonstrează că anume în cazuri excepționale vecinii își acordă sprijin. Declarația a fost făcută de către Ghenadie Cosovan, fost viceministru de interne, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Comunicarea și interacțiunea ostașilor moldoveni și cei români în timpul manevrelor, pregătirii profesionale va aduce plusvaloare pentru pregătirea în întregime a Armatei Naționale, cu aplicarea conceptelor noi europene de dirijare, de interacțiune. Este un lucru destul de favorabil”, spune Ghenadie Cosovan.

În opinia lui Alexandru Popescu, colonel în rezervă al SIS, crearea acestui batalion se încadrează totalmente în doctrina militară a Republicii Moldova. „Aceste măsuri sunt legate de consolidarea securității naționale, consolidarea capacităților de apărare a statului, poporului, nepromovarea conflictelor, consolidarea capacităților armatei”, spune Alexandru Popescu.

Despre crearea unui batalion mixt moldo-românesc s-a vorbit în cadrul vizitei ministrului român al apărării, Mihai Fifor, la Chișinău, care a avut loc luni, 5 februarie 2018.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.