Creăm condiții mai bune pentru beneficiarii și angajații din asistența socială, premier

Guvernul depune eforturi pentru a crea condiții mai bune pentru beneficiarii și angajații din domeniul asistenței sociale. O spune premierul Dorin Recean, care a participat la un eveniment de prezentare a realizărilor din 2023 și a priorităților Casei Naționale de Asigurări Sociale pentru anul curent, transmite IPN.

Dorin Recean a apreciat gestionarea eficientă a bugetului asigurărilor sociale de stat și sporirea accesibilității și calității serviciilor prestate de Casa Națională de Asigurări Sociale.

„Cetățenii noștri nu vor mai trebui să plece în Europa pentru a avea condiții mai bune. Noi împreună construim Europa acasă – renovăm infrastructura, majorăm salariile și pensiile, digitalizăm serviciile publice. Integrarea europeană nu se face pentru un moft sau din obligație, dar pentru bunăstarea și în interesul cetățenilor noștri”, a declarat prim-ministrul, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Conform raportului prezentat de CNAS, în anul 2023 au fost digitalizate toate serviciile publice prestate mediului de afaceri de către instituție. Printre prioritățile pentru anul curent se numără: reproiectarea și implementarea noului Sistem informațional „Protecția Socială”, preluarea stabilirii și evidența plății pentru 11 tipuri noi de prestații sociale și reorganizarea și optimizarea proceselor de activitate a CNAS.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.