Copil de 3 ani, accidentat mortal într-un parc din raionul Florești

Un copil în vârstă de trei ani a fost accidentat mortal duminică seara într-un parc din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești. Potrivit poliției, fetița a fost lovită de un tânăr care a început deplasarea cu mașina cu spatele prin accelerare bruscă, transmite IPN.

„La locul accidentului, grupa operativă a stabilit preliminar că un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, aflând-se la volanul unui Nissan, pe teritoriul unui parc, a început deplasarea cu spatele prin accelerare bruscă, fără a se asigura, accidentând fetița de 3 ani aflată în preajma mașinii”, precizează Inspectoratul General al Poliției.

În urma impactului copila a fost preluată de către tatăl ei și transportată la instituția medicală unde medicii, din păcate, au constatat decesul fetei.

Conducătorului auto i-au fost prelevate probele biologice pentru a se stabili dacă acesta era sau nu sub influența alcoolului sau substanțelor interzise. Acesta urmează sa fie reținut pentru 72 de ore.

Specialiștii atenționează – copiii nu se văd în oglinzile retrovizoare din cauza staturii mici. În preajma micuților, șoferii trebuie să manifeste maximă prudență și să verifice, dacă în spatele mașinii nu se află cineva. De asemenea, se recomandă ca atunci când se efectuează manevre, mai ales în curte, copiii să fie ținuți de mână de către un adult.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.