Directorul Bibliotecii naţionale pentru copii „Ion Creangă”, Claudia Balaban, spune că bibliotecile din sate sunt cu mult mai sărace ca cele de la oraş şi nu au toate cărţile de care este nevoie, iar prin lansarea primei biblioteci mobile „Bibliobus” şi copiii de la sate pot să aleagă din peste o mie e titluri o carte pe placul lor. „Ne bucură foarte mult faptul că în pofida faptului că avem în Bibliobus laptopuri şi cărţi în format electronic, copiii aleg să citească cărţi tradiţionale”, a declarat Claudia Balaban pentru IPN.
În opinia Claudiei Balaban, este o schimbare foarte pozitivă în rândul copiilor, în contextul în care ei au o alternativă cu peste 600 de titluri de carte în format electronic, totuşi aleg să citească cărţi tradiţionale. „Ne întreabă foarte mulţi copii de la sate dacă vindem cărţile, însă noi doar le putem împrumuta. Am reuşit deja să ne deplasăm în foarte multe localităţi din republică unde nu sunt biblioteci şi nici scriitorii nu se duc niciodată. De aceea, odată cu biblioteca mobilă în localităţi se deplasează neapărat şi scriitori”, a menţionat directorul Bibliotecii naţionale pentru copii „Ion Creangă”.
Claudia Balaban spune că nu a numărat câţi copii au vizitat biblioteca mobilă, dar numărul acestora este foarte mare. De sărbătoarea „Limba Noastră”, biblioteca mobilă se va afla în scuarul Teatrului de păpuşi „Licurici”.