Copii cu deficienţe urcă în scena unui festival de creativitate

De mai bine de 3 ani, peste 6 mii de copii surdoorbi, cu deficienţe de auz, intelectuale şi de vorbire din municipiul Chişinău au posibilitatea să urce în scenă în cadrul Festivalului de Creativitate pentru copiii cu dizabilităţi multiple „Viaţa Împreună”, desfăşurat de Asociaţia obştească „VITA” din Chişinău.

Solicitat de IPN, directorul executiv al organizaţiei, Marina Starâş, a spus că proiectul  este susţinut exclusiv din donaţiile voluntarilor. La festival participă copii din 12 instituţii specializate din Chişinău, 6 şcoli şi 6 grădiniţe. Se propune tematica festivalului, iar copiii urmează instruiri în perioada septembrie-noiembrie. În  noiembrie are loc o preselecţie  pentru etapa finală, care este de fapt un concert de talente.

În cadrul proiectului sunt formate şi duete între copii cu dizabilităţi şi artişti autohtoni, iar învingătorii reprezintă ţara la un festival internaţional în Rusia.

Proiectul „Festival de Creativitate pentru copiii cu dizabilităţi multiple „Viaţa Împreună” a fost selectat printre finaliştii premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2013. Premiul este acordat o dată la 2 ani pentru proiectele de integrare socială din 13 ţări europene. Pentru ediţia 2013 s-au înscris 1988 de proiecte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.