Controlul coordonat în PTF Albiţa - Leuşeni se va aplica din 15 aprilie

Autoritățile de frontieră din România şi Republica Moldova vor pune în aplicare din 15 aprilie, ora 08.00, controlul coordonat în punctul de trecere Albiţa (România) - Leuşeni (Moldova) pe sensul de intrare în România. La ieșirea din Republica Moldova trecerea se va face fără control, transmite IPN.

Acest lucru înseamnă că cetățenii moldoveni, dar și cei străini vor sta mai puțin timp în rând pentru a intra în spațiul Uniunii Europene, precizează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat de presă.,,Ministerul pe care am onoarea sa îl conduc va continua să depună eforturi pentru sporirea calității vieții pe dimensiunea sistemului afacerilor interne, prin digitalizarea proceselor, accesibilitate mai mare la frontiere, comunitate mai sigură, intervenții mai rapide, precum si un mediu social mai prietenos”, a menționat ministra Ana Revenco.

În perioada sărbătorilor de Paști, autoritățile vamale din Republica Moldova și România își vor sincroniza activitățile prin realizarea schimbului operativ de informații, inclusiv cu subdiviziunile teritoriale ale celorlalte autorități cu atribuții de control la frontieră, vor aloca piste separate pentru redirecționarea și accelerarea traficului de călători, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire și acolo unde situația o va impune, vor suplimenta numărul de funcționari vamali din birourile/posturile vamale de frontieră.

Pe pagina Serviciului Vamal poate fi accesată rubrica: „Traficul online în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, întrucât au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.