Contribuabili vor imprima ei înşişi documentele primare cu regim special

Plătitorii de impozite vor căpăta dreptul să imprime pe hârtie fără însemne de protecție documente primare cu regim special, cu excepția facturii de expediție, facturii fiscale și a anexelor la ele. Anterior, aceste documente erau tipărite centralizat de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, transmite IPN cu referire la Olga Golban, șefă de secție la IFPS.

Într-o emisiune la Radio Moldova, ea a spus că în lista acestor documente se înscriu foile de parcurs pentru autoturisme, autocamioane și autobuze, chitanța de recepție a plăților fiscale(1-SF),chitanța de recepție a plăților nefiscale(2-SF), actul de achiziție a serviciilor de locațiune și a cheltuielilor aferente,actul de achiziție a mărfurilor,bonul  de plată și borderoul de achiziție a laptelui. Seria și diapazonul de numere pentru formularele  menționate vor fi atribuite de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, în baza cererii pe care contribuabilul o poate depune în mod electronic.

„Serviciul este gratuit, iar perfectarea comenzilor de eliberare a formularelor de  documente primare menționate se va face prin accesarea serviciului electronic „Comandă on-line", disponibil pe portalul serviciilor fiscale electronice www.servicii.fisc.md,  a precizat Golban. Contribuabilii vor selecta ei înşişi tipul și numărul dorit de formulare tipizate de documente primare cu regim special necesare. 

„Permisiunea acordată contribuabililor de a imprima de sine stătător documentele primare cu regim special îi va scuti de nevoia ca ei să le procure de  la fisc și să plătească pentru ele. Astfel, vor fi diminuate costurile afacerii atât în bani,cât și de timp. Prin aceste acțiuni Serviciul Fiscal de Stat se racordează la bunele practici de administrare fiscală, aplicate în UE”, a mai adăugat  reprezentantul IFPS.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.