Consumatorii cu datorii la energia termică sunt acţionaţi în judecată

Consumatorii cu datorii la energia termică sunt acţionaţi în instanţa de judecată. Zilnic sunt întreprinse acţiuni de recuperare a plăţilor restante. Potrivit unui comunicat de presă al SA „Termocom”, pe parcursul săptămânii precedente peste 90 de rău-platnici, cu o datorie totală de aproximativ 700 de mii de lei, au primit reclamaţii la domiciliu, transmite IPN.

În instanţele de judecată au fost depuse circa 120 de dosare, alte peste 60, cu o datorie totală de peste 500 de mii de lei, urmează a fi depuse. De la începutul anului instanţele de judecată au emis peste 500 de ordonanţe de încasare a datoriilor pentru energia termică consumată, alte circa circa 350 de cereri sunt în curs de examinare.

În vederea recuperării plăţilor debitoare pentru energia termică consumată, SA „Termocom” acordă sprijin gestionarilor fondului locativ pentru pregătirea şi depunerea în instanţele de judecată a dosarelor civile faţă de rău-platnici, precum şi a cererilor de eliberare a ordonanţelor.

Ţinând cont de perioada estivală şi de plecarea masivă în concedii ordinare peste hotarele ţării, administraţia SA ,,Termocom” atenţionează datornicii că nu va practica anularea acţiunilor asiguratorii la solicitarea rău-platnicilor.

Furnizorul de energie termică solicită gestionarilor fondului locativ şi proprietarilor de apartamente să intensifice procesul de achitare şi să onoreze în termen restrâns restanţele pentru consumul de energie termică. Plăţile pot fi efectuate în filialele băncilor comerciale, în oficiile poştale, terminalele de plăţi electronice şi în centrul comercial al SA „Termocom”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.