Consilierii PSRM solicită demisia primarului general şi a altor funcţionari

Consilierii Partidului Socialiştilor solicită demisia primarului general, Dorin Chirtoacă, a directorului interimar al Pieţei Centrale, Veaceslav Balan, şi a pretorului sectorului Centru, Oleg Poiată. Aleşii locali socialişti consideră că anume aceşti funcţionari se fac în primul rând vinovaţi de deflagraţia care s-a produs pe 9 ianuarie într-un local din apropierea Pieţei Centrale, transmite IPN.

Consilierul PSRM, Petru Burduja, a declarat la o conferinţă de presă că  responsabilitatea pentru explozie o poartă nu doar administraţia localului, dar şi autorităţile care au eliberat licenţă şi care urmau să supravegheze activitatea agentului economic. „Este o dovadă a faptului că actualul sistem executiv al primăriei nu este în gata să înfrunte asemenea situaţii destul de periculoase pentru societatea noastră. Până a se întâmpla incidentul dat, ne dăm seama că agentul economic are autorizaţie de funcţionare, au fost şi pompierii şi au dat autorizare pentru a folosi acel aragaz”, a spus Burduja.

În opinia socialiştilor, explozia este o consecinţă directă a iresponsabilităţii şi neglijenţei, generate de politica, promovată de conducerea Primăriei, de protecţionism şi camuflare a ilegalităţilor şi delapidărilor ce au loc în cadrul întreprinderilor municipale.Fracţiunea PSRM îl îndeamnă pe Dorin Chirtoacă să-şi asume răspunderea pentru administrarea ineficientă a Primăriei şi îi cer să-şi dea de bună voie demisia din funcţia de primar general. În caz contrar, socialiştii susţin că vor iniţia procedura de destituirea forţată a acestuia din funcţie.

Consilierii PSRM au mai anunţat că vor constitui o comisie de anchetă în cadrul Consiliului municipal pentru investigarea detaliată a deflagaraţiei şi a motivelor acesteia, precum şi pentru pedepsirea tuturor responsabililor pentru producerea cazului tragic.

Pe 9 ianuarie, într-o cafenea din apropierea Pieţei Centrale a avut loc o deflagraţie provocată de o butelie de gaz utilizată ilegal. 14 persoane au avut de suferit, iar trei dintre acestea au fost transportate la Bucureşti cu arsuri grave.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.