Consilieri din Colonița: Primarul sfidează normele bunului simț

Un grup de consilieri din Colonița, care formează majoritatea în consiliul local, o acuză pe Angela Zapojoran, primarul satului, că sfidează normele bunului simț, împărțind consiliul în două tabere. Joi, 15 martie, la o conferință de presă la IPN, consilierii au vorbit despre mai multe acțiuni întreprinse de Angela Zapojoran, pe care le consideră ilegale.

Consiliera Zinaida Gurulea a spus că, de mai bine de jumătate de an, primarul și aleșii locali duc o adevărată luptă. Angela Zapojoran, susținută de șase consilieri, își impune agenda personală la ședințele consiliului local, neglijând interesele satului, apărate, potrivit Zinaidei Gurulea, de șapte consilieri locali care formează majoritatea. Zinaida Gurulea spune că, la ultimele două ședințe, cei șapte consilieri a fost intimidați, amenințați cu judecată pentru faptul că atenționează asupra derapajelor pe care le comite doamna primar.

Potrivit consilierei, cei care îi sunt loiali Angelei Zapojoran sunt numiți „patrioți”, iar ceilalți – „trădători”. Zinaida Gurulea mai spune că unele chestiuni înaintate de către primar și respinse de către comisia de specialitate sunt în mod fraudulos transmite către altă comisie pentru a fi avizate.

Consiliera Victoria Caraman a declarat că, la sesizarea grupului format din șapte consilieri, a fost chemată Inspecția Financiară, iar verificarea a scos în evidentă faptul că 29 de contracte de valoare mică nu au fost înregistrate și că juristul și contabilul Primăriei, persoane apropiate primarului, nu au fost angajați prin concurs. La fel, s-a constatat că aproape 40 de loturi de teren au fost înstrăinate, deși prin licitație, la un preț mult mai mic decât valoarea de piață.

Dumitru Ghimpu, consilier, susține că ultimele două ședințe ale consiliului local au fost adevărate spectacole. Primarul și cei șase consilieri care o susțin au pregătit decizii prin care mai multe terenuri agricole care le aparțin lor sau rudelor au fost introduse în intravilanul localității ca să le fie schimbată destinația, pentru a putea fi folosite în scopuri de construcție. Între timp, alți locuitori ai satului ani în șir își așteaptă rândul pentru a obține loc de casă. Lor li se propune să meargă să muncească, să acumuleze venituri și să vină să cumpere teren pentru casă.

Consiliera Tatiana Foiu a afirmat că, a două ședință la rând, nu este lăsată să vorbească, deoarece nu susține inițiativele primarului. I s-a cerut chiar să depună mandatul de consilier. Ea a mai spus că la ultima ședință primarul a venit însoțită de o persoană necunoscută, care a intimidat consilierii.

Colonița este un sat din sectorul Ciocana, municipiul Chișinău. Este situat la 7 km est de Chișinău și are o populație de circa 3500 de oameni.

  • zinaida gurulea despre activitatea consiliului.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.