Consecințele războiului din Ucraina sunt prezentate într-o expoziție la Chișinău

Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău găzduiește două expoziții documentare dedicate datei dramatice de 24 februarie, când se împlinesc doi ani de la începutul războiului din Ucraina. Lucrările prezintă tururi virtuale cu tehnologie VR care redau imagini ale infrastructurii, complexelor locative și monumentelor de patrimoniu cultural distruse în Ucraina, dar și obiecte-atribute de război care au devenit mărturii pentru istorie, transmite IPN.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a menționat că de doi ani poporul ucrainean demonstrează lumii rezistența și curajul în lupta pentru libertate și independență în războiul pe care Rusia l-a declanșat împotriva țării independente Ucraina. Angela Cutasevici a exprimat susținerea pentru poporul ucrainean din partea autorităților publice. „Instituțiile culturale din întreaga Republica Moldova, inclusiv muzeele, au devenit deschise copiilor și refugiaților, oferindu-le oportunitatea să se alăture vieții culturale a țării”, a menționat viceprimarul capitalei.

La vernisajul expoziției, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, a spus că această săptămână este marcată de zilele în care se comemorează doi ani de la declanșarea războiului de către Federația Rusă împotriva Ucrainei și prin acest eveniment este prezentată realitatea cu care se confruntă Ucraina și se transmite profunzimea sentimentului de patriotism al poporului ucrainean în lupta pentru libertate.

Expozițiile „Război în apropiereˮ și „Fractura. Ucrainaˮ pot fi vizitate la Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău – Turnul de apă, până pe 12 martie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.