Consecinţele ploii: localităţi în beznă, beciuri inundate şi culturi agricole compromise

Ploile puternice din seara de miercuri, 12 iunie, au lăsat fără curent electric aproape 30 de localităţi din 7 raioane.  Au fost inundate beciurile din două gospodării, iar grindina a compromis mai multe terenuri de culturi agricole.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat pentru IPN că, spre dimineaţă, doar o localitate din raionul Cahul mai rămânea fără curent electric. La faţa locului se află o echipă de intervenţie.

În satul Coropceni, raionul Teleneşti, ploaia şi vântul puternic au distrus circa 1500 de metri pătraţi de peliculă de pe 3 sere cu legume. În mai multe sate din raioanele Ungheni şi Râşcani şi în oraşul Nisporeni grindina a compromis mai multe hectare de culturi agricole. Suprafeţele exacte urmează să fie estimate de către comisiile pentru situaţii excepţionale locale.

În satul Marinici, raionul Nisporeni, beciurile au fost inundate parţial, apa fiind pompată de către salvatori. De ajutorul salvatorilor a avut nevoie şi un grup de cetăţeni care au mers să se odihnească pe malul iazului din apropierea satului Glinjeni, raionul Făleşti. Cele două automobile cu care au venit persoanele au rămas blocate din cauza ploii puternice. Sosiţi la faţa locului, salvatorii au tractat automobilele şi le-au scos la drum.

Meteorologii anunţă ploi până la sfârşitul săptămânii. De luni vremea va fi însorită, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.