Conducerea țării la depuneri de flori: Astăzi sărbătorim curajul și determinarea!

Astăzi, când se împlinesc 33 de ani de la declararea Independenței, sărbătorim curajul, determinarea, sacrificiul celor care au făcut ca această țară să fie independentă atunci, la începuturi. Sarcina noastră este muncim disciplinat, să construim viitorul ei european și asta înseamnă să construim viață bună aici, în Republica Moldova. Declarația aparține premierului Dorin Recean, care a venit să depună flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Președinta Maia Sandu nu participă la evenimentele publice dedicate Zilei Independenței pentru că a făcut COVID-19, transmite IPN.



Premierul Dorin Recean a declarat că sărbătoarea de astăzi este un prilej bun ca toți cetățenii Republicii Moldova să se unească. „Să ne unim cu toții ca națiune și determinați să mergem înainte spre un viitor european. Independența, în primul în rând, înseamnă determinarea noastră să fim independenți și să muncim pentru această independență”, a mai spus șeful executivului.



Președintele Parlamentului a menționat că 33 de ani este o vârstă frumoasă. „Poate pentru istorie e puțin, dar pentru un stat care și-a obținut Independența și a trecut prin mai multe încercări, cred că este o aniversare frumoasă. Mai cu seamă este o aniversare în ajunul unor evenimente foarte importante pentru noi. Bineînțeles, mă refere la procesul de integrare europeană. Un lucru trebuie să înțelegem din scurta noastră istorie: pentru independență trebuie lupți, pentru respect trebuie să lupți. Aceste elemente nu se dau pe gratis, nu se oferă ca o decorație. Pentru asta trebuie să muncim”, a notat Igor Grosu.

„Noi am muncit, muncim, vom munci să arătăm hotărâre, să fim mai dârji, mai insistenți și mai încrezători în ceea ce facem, iar așa vom ajunge în foarte scurt timp, pentru că noi timp nu mai avem pentru încercări și experimente, iar obiectivul este foarte clar – toată lumea mobilizată și în cel mai scurt timp vom ajunge la obiectivul pe care ni-l dorim cu toții: să devenim membri ai marii familii europene. La mulți ani!”, a mai spus șeful legislativului.



Și Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj de felicitare. „Sărbătorim azi cea de-a 33-a zi a Independenței Republicii Moldova. Și suntem mândri să o întâmpinăm la linia de start a negocierilor de aderare la UE. A fi independent înseamnă să-ți alegi singur calea.  Noi am ales pacea și stabilitatea. Acum ne așteaptă cea mai importantă încercare: transformarea țării noastre într-un stat cu adevărat democratic și european. În această zi de sărbătoare, fie că sunteți acasă sau în străinătate, să priviți cu încredere în viitor și să muncim împreună pentru realizarea visului nostru european. Cu fiecare pas înainte, vom arăta că suntem un popor puternic, unit și dedicat”, precizează MAE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.