Concurs pentru tinerii care contribuie la integrarea europeană

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani, care prin diferite activităţi contribuie la integrarea europeană şi înţelegerea dintre popoare, se pot înscrie la concursul „Tânărul european al anului 2014”.  Formularul de aplicare poate fi completat online, până pe 15 octombrie, pe pagina electronică a Parlamentului European al Tinerilor (http://polls.eyp.org/young-european-of-year-nomination-form).

Solicitată de IPN, şefa Direcţiei relaţii internaţionale şi integrare europeană din cadrul Ministerului Educaţiei, Ludmila Pavlov, a spus astfel de concursuri sunt organizate cu regularitate în ultimii ani. Anul acesta concursul este dedicat cetăţeanului european. Se vrea crearea unei platforme de comunicare şi colaborare mai durabilă între tineri din diferite popoare. Prin acest concurs cetăţenii Republicii Moldova sunt aduşi mai aproape de Europa şi valorile europene.

Premiul mare este în valoare de 5 mii de euro, bani din care urmează a fi finanţat un stagiu de şase luni în Parlamentul European, într-o altă instituţie european sau proiect de promovare a integrării europene. Premiul este decernat de Fundaţia Germană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.