Concurs pentru selectarea participanților la „Școala finanțelor moderne” din România

Masteranzii specializați în finanțe de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) au posibilitatea să aplice la un concurs pentru selectarea participanților la „Școala finanțelor moderne” din România. Concursul este organizat de Banca Națională a Moldovei în perioada 7-14 iulie, transmite IPN.

„Școala finanțelor moderne” este un proiect de anvergură, inițiat în colaborare cu Banca Națională a României, alături de ASE București, care va oferi tinerilor o experiență de studiu și comunicare inedite timp de o săptămână, în perioada 22-30 iulie anul curent. Programul va lua startul la Chișinău cu o întrevedere cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și va continua la București, România, suplimentat de un program cultural prevăzut în orașele Iași, Brașov, Suceava și Sinaia.

Participanții la „Școala finanțelor moderne” vor avea un prilej unic să audieze prelegeri susținute de experți de la Banca Națională a României, în colaborare cu ASE din București, și să ia parte la întâlniri cu personalități din domeniul financiar-bancar din România, în mod special cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. La final, masteranzii vor primi un certificat semnat de guvernatorii BNM și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.

Participarea studenților din Republica Moldova la „Școala finanțelor moderne” este susținută parțial de Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova”, care sprijină eforturile BNM în accelerarea reformelor în sectorul financiar, sporirea nivelului de educație și incluziune financiară. Prin lansarea acestui proiect, organizatorii își propun să intensifice eforturile de sprijinire a procesului de formare profesională a tineretului studios din Republica Moldova, care să contribuie ulterior atât la fortificarea breslei de economiști, cât și la incluziunea financiară a cetățenilor Republicii Moldova, precizează Banca Națională a Moldovei.

„Școala finanțelor moderne” va fi organizată de două ori pe an – în a doua jumătate a lunilor iulie și septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.