Comuniștii și socialiștii boicotează ședința Parlamentului

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor boicotează ședința Parlamentului de astăzi, dar și pe cea de vineri. Aceasta după ce fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a respins mai multe inițiative propuse de comuniști și socialiști, inclusiv solicitarea de a-l audia pe prim-ministrul țării în plen, transmite IPN.

În debutul ședinței, deputații BCS au solicitat excluderea de pe ordinea de zi a unor proiecte, printre care și inițiativa de modificare a legislației electorale. Acesta prevede că nu vor putea fi alese pe o perioadă de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic persoanele care la acel moment erau membri ai organului executiv și persoanele care ocupau funcții elective etc. La fel, aceștia au solicitat audierea premierului, a ministrului muncii și protecției sociale, dar și a directorului Agenției Proprietății Publice. Toate propunerile nu au întrunit numărul necesar de voturi.

Ca urmare, fracțiunea BCS a solicitat o pauză, iar la revenire în sală parlamentarii fracțiunii au anunțat că boicotează ședințele de joi și vineri. „Din păcate, pentru a câta oară, toate inițiativele noastre au fost respinse. Considerăm că această practică este nocivă. Niciodată în istoria parlamentarismului Republicii Moldova nu a fost așa ceva ca în doi ani de zile opoziția să nu poată iniția nicio dezbatere, audiere pe subiecte de importanță majoră. Din acest punct de vedere, fracțiunea BCS boicotează ședința de astăzi și de mâine și vă lăsăm tradițional la o adunare de partid”, a mai spus Vlad Batrîncea.

Ședința Parlamentului continuă doar cu prezența deputaților din majoritatea parlamentară. Deputații independenți, care anterior făceau parte din fracțiunea Partidului Șor, declarat neconstituțional, nu au venit la ședință.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.